Wat leuk dat je een kijkje op mijn website neemt!

Mijn naam is Milou en ik heb een passie voor wijn en eten. Ik houd van koken en van uit eten gaan en word heel blij van een goede combinatie van een gerecht met een mooie bijpassende wijn. Op deze blog deel ik de ervaringen van mijn zoektocht naar de beste combinaties van wijn en gerechten met groenten (en fruit) in de hoofdrol.

Waarom wijn en groente?

Over wijn en wijn-spijs combinaties is al ontzettend veel gezegd en geschreven. Toch zijn veel klassieke combinaties gebaseerd op gerechten met vlees, vis of kaas. Denk aan gerookte zalm met houtgerijpte chardonnay of geitenkaas met sauvignon blanc. Je hoort zelden iemand zeggen dat ze zo’n fantastische wijn hebben gedronken bij hun aubergine. Daarom ga ik juist op zoek naar deze combinaties!

Daarnaast vind ik duurzaamheid erg belangrijk: een extra reden om (meer) plantaardig te eten. In mijn blog laat ik zien dat dat zeker niet ten koste hoeft te gaan van het combineren met een mooi glas wijn.

Schrijven

Naast koken en wijn proeven vind ik het heel leuk om te schrijven. Buiten mijn eigen blog schrijf ik ook stukjes voor De Buik van Utrecht. Mijn artikelen vind je hier. Daarnaast werk ik een paar uur per maand mee aan de content voor Restauplant.

Ben jij ook geïnteresseerd in door mij geschreven stukken voor je website? Neem dan vrijblijvend contact op via proost@sommilou.nl.

Sommilou Over mij in de wijngaard