Bubbels met borrelhapjes kunnen op elke gelegenheid op tafel worden gezet. Een lekkere combinatie met cava die in elk seizoen kan is die met tomaten bruschetta. De zuren uit de cava passen goed bij de tomaat en het aroma van toast past mooi bij het brood. Ook is dit een heerlijk licht hapje om de borrel mee te starten of een leuk voorgerechtje voor een wijn-spijs diner.

Voor deze combinatie kies je een droge cava (of andere bubbel die gemaakt is volgens de méthode traditionnelle). Wij dronken de vriendelijk geprijsde Gold Fizz Cava Brut van Grapedistrict. Dit is een lekker frisse, fruitige cava, gemaakt van macabeo, parellada en xarel-lo druiven. De wijn is niet geklaard met dierlijk eiwit en is dus vegan.

Mijn recept voor de lekkerste tomatenbruschetta:

  • Ontvel 4 tomaten: snijd een kruisje in de schil, leg ze even in kokend water en laat ze schrikken in koud water. Hierna kun je de schil er makkelijk aftrekken. Verwijder ook zoveel mogelijk van de zaadlijsten
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes en meng in een bakje met wat goede olijfolie en zeezout en laat even staan
  • Meng 2el olijfolie met een geperst teentje knoflook. Snijd een ciabatta in schuine plakken en bestrijk deze met een laagje knoflookolie (olie gemengd met een uitgeknepen teentje knoflook)
  • Bak de broodjes op 200 graden in de oven tot de bovenkant goudbruin is
  • Beleg met de tomaat en bestrooi dit met wat extra zeezout en fijngehakte basilicum of Italiaanse kruiden Geniet ervan! Ik vind het zelf het lekkerste als de broodjes nog een beetje warm zijn.

eten